PAIJAN TILA / VINKIT

 

Leipää nyt voi syödä miten haluaa. Tuore leipä ei välttämättä kaipaa päälleen kuin sipaisun voita. Leivästä on myös moneksi. 

Tähän kokoamme omia vinkkejämme.


PAKASTUS

Luomu Ruisleipästen rakenne kestää hyvin pakastuksen. Moni asiakas ostaa ison pussin ja pakastaa leivät. Leipä on kuin tuoretta kun sen sulattaa uunissa, paahtimessa tai mikrossa. 

Pitkä ja rauhallinen aamiainen voisi alkaa vaikka ruisleivän tuoksulla kun laittaa jäiset Ruisleipäset hetkeksi kuumaan uuniin ja alkaa valmistelemaan juomaa ja leivän päällisiä.


Kuivuneen ruisleivän uusi elämä

Käytä leipä nopeasti vesihanan alla ja laita paahtimeen tai mikrota kuivahtanutta leipää hieman.


Ruissipsit

Leikkaa leivästä pieni paloja ja sivele uunipelti ohuesti öljyllä. Hienonna halutessasi valkosipulia pellille.  Levitä leipäpalat päälle ja laita uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi. 

Ruissipsit syntyvät myös nopeasti voin ja öljyn seoksessa paistin pannulla. Tällöin valkosipuli kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa.

Ripaus suolaa paahtuneille leipäpaloille ja herkku on valmis. Myös chili sopii hyvin mausteeksi. Välillä sekoitamme valmista dippikastikejauhetta sipsien joukkoon.

Nämä sopivat hyvin terveelliseen naposteluun, salaatin tai keiton kanssa sekä evääksi.


Lämpimät leivät

Lämpimien leipien täytteitä on vaikka mitä. Meidän lasten suosikki on ketsuppi, juusto ja pizzamauste. Näitä on tarjottu syntymäpäivilläkin.  Meille itselle maistuu täytteeksi usein paprika, tomaatti, sipuli ja valkosipuli hienonnettuna. Muutama siivu juustoa ja uuniin.


Kalaisat coctailpalat

Ruis- tai Mallasleipäsiä ja kalatartaria.

Leivät leikataan pieniksi paloiksi ja tartaria laitetaan päälle.

Tuorejuuston/ranskankerman joukkoon sekoitetaan pieneksi paloiteltua silliä tai graavia, kananmunaa, purjoa ja tilliä. Koristelu kruunaa coctailpalat.


Savuporococtailpalat

Savuporococtailpalat on helppo valmistaa pursottamalla valmista savuporotuorejuustoa pienille leipäpaloille ja koristelemalla vaikka persiljalla ja rosepippurilla.