1
2


LUOMUHÄRKÄPAPUJAUHO (RAAKA)
Kokonaisista kuivatuista härkäpavuista kivimyllyllä jauhettu jauho sopii hyvin makeaan ja suolaiseen leivontaan, lettuihin sekä kastikkeiden suurustamiseen. Härkäpapu sisältää paljon proteiinia, joten sitä kannattaa käyttää osana jauhoja leivonnassa. Ruokaviraston ohjeistuksen mukaan härkäpapu suositellaan kypsennettäväksi joten emme suosittele käyttämään raakana smoothieihin. Leivonnassa kannattaa ottaa huomioon, että härkäpapujauho imee itseensä paljon nestettä ja sitä kannattaakin laittaa ruokiin noin puolet tavallisen jauhon määrästä.
LUOMUHÄRKÄPAPU, KOKONAINEN 1 kg
Papuja ei saa syödä käsittelemättöminä. Ne on liotettava yli yön, huuhdeltava sekä keitettävä noin tunnin. Tämän jälkeen ne sopivat syötäväksi monissa eri ruoissa.