
LUOMUVEHNÄJAUHO, HIENO
Leipomomme ykkösvalinta on valkoinen, hieno vehnäjauho joka monenlaiseen leivontaan ja ruoanvalmistukseen. Erityisen hyvää pulliin ja pizzapohjaan.

LUOMUVEHNÄJAUHO, KARKEA, TUMMA
Tummempi ja karkeampi vehnäjauho sopii hyvin osaksi taikinajauhoja tekemään leivästä kuitupitoisempaa ja maukkaampaa. Kannattaa testata myös perinteisiin makeisiin leivonnaisiin ja lettutaikinaan antamaan makua (n. 10 % jauhoista).

LUOMUGRAHAMJAUHO
Perinteinen grahamjauho luomuvehnästä antaa täyteläistä makua ja lisää kuitupitoisuutta leivonnassa vaalean jauhon ohella. Grahampuuro marjoilla on täyttävä iltapala.
Ohje: 0,5 l vettä ja n. 1,5 dl grahamjauhoa
Vatkaa grahamjauhot kiehuvaan veteen. Keitä puuroa hiljalleen noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Sekoita kypsän puuron joukkoon marjoja ja sokeria maun mukaan.

ROUHEINEN TÄYSJYVÄLUOMUVEHNÄJAUHO
Kivimyllyllä karkeaksi jauhettu mannajauho sopii mukaan sämpylätaikinoihin antamaan makua ja ulkonäköä. Leipä myös pysyy hieman pidempään pehmeänä kun rouhe sitoo nestettä. Tästä saa keitettyä myös hyvän täysjyvämannapuuron.
Ohje: 0,5 l maitoa n. ¾ dl mannajauhoa
Vatkaa jauhot kiehuvaan maitoon. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Tarjoile voisilmän kanssa.



